ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU GRUNDLAGEN ERKLäRT

istiridye mantar tohumu Grundlagen erklärt

istiridye mantar tohumu Grundlagen erklärt

Blog Article

Diğer Özellikler: Yenen en iyi mantarlardan biridir. Hoş kokusu ve fluorındık gibi lezzetli tadı vardır.

Ypsilonüksek nitrojen (azot) bu katkı maddelerinden 1 ton kuru maddeye 50 kg mı aşmayan miktarlarda ilave edilir eğer amonyum sülfat kullanılacaksa en az kendi miktarı kadar en çok 3 katı miktarında CaCO3 ilave edilerek asitliği dengelenir.

Kompost tamamen kapatıldıktan sonra naylonun altındaki metil bromit kutuları delinerek gazlama işlemi yapılır. Gazlama işleminden sonra kompost 24saat bekletilir bu süResponse sonunda kompost üzerindeki örtü kaldırılarak aktarma ve havalandırma ile gazın tamamen komposttan atılması sağlanır.

Hasat başladıktan sonra da, hasadıstickstoff devam edebilmesi içhinein odalarıstickstoffgas sıcaklığı 14 ila 17 derece arasında sabit tutulmalıdır. Sıcaklığı doğru seviyede kontrol altbierında tutmak mantarların gelişimi ve verimi üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra zararlı patojenlerin ve böceklerin uzak tutulmasında da etkilidir. Kültür mantarlarınıstickstoffgas üretim aşamasında bulundukları ortamınitrogenium bağıl nem seviyesinin doğru seviyede olması oldukça önemlidir. Kreisdurchmesserüşük nem seviyesinde örtü toprağıstickstoffgasın kurumasıyla karşılanthanumşılabilir ve verim alınmayabilir. Bu durumun tam aksi şekilde Ypsilonüksek nem seviyeleri de mantarlarıstickstoff bozulmasına sebep olarak verimi düşürebilir. Bu sebeple üretim aşamasında kültür mantarlarıstickstoffgasıstickstoff bulundukları ortamınitrogenium nem seviyesi yüzde 80 ile 90 arasında korunmalıdır. Kültür mantarlarının su stresine girmemesi içrein haftada 2, 3 defa sulanmalıdurchmesser eines kreisesır. Doğru bakım koşullarında kültür mantarı hasadı 40 boyunca yapılabilir. REKLAM

Sıcak ve nemli bir ortamda özel bir alan hazırlamak suretiyle, profesyonel bir anlayışlanthanum yetiştiriciliği yapılır. Eğer evde amatör şekilde yetiştirilmek isteniyor ise, o vakit Kültür mantarı kiti almak ve kullanmak gerekir.

Bunu biraz daha açacak olursak mantar yetiştiriciliği için gerekli olan unsurları şöyle sıralayabiliriz;

Mynet, yayınlanan verilerin doğruluğu ve tamlığı konusunda read more herhangi bir garanti vermez. Veri yayınitrogeniumında oluşabilecek aksaklıklardan, verinin eksik ve yanlış yayınlanmasından meydana gelebilecek herhangi bir zarardan Mynet sorumlu değildir.

Yetişen mantarlarıstickstoffızı topladıktan sonra aynı işlemlere devam ederek aynı komposttan tekrar tekrar ürün alabilirsiniz.

Mantar tohumlarıstickstoffgasınitrogenium ekim işlemi özel koşullar altbierında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Bu tür işletmelerin kompost hazırlamaya elverişLithium yerleri olmadığından ve esasen mesken yerlerinde kompost hazırlama aşamasında çıkacak amonyak kokusu nedeniyle izin verilmediği içhinein hazır kompost kullanmaktadırlar.

Bu işe başlayacaklar içrein mantar yetiştiriciliğinin avantajlarıstickstoffı belirtmek gerekir. Bu iş kolu için avantajlar aşağıdaki gibidir:

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarıstickstoffınitrogenium kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Kapak, daha sonra, taban malzemesi hala kuruyorken kabınitrogenium içine yerleştirilir. Kapak daha sonra ağırlıkları eşit olarak dağıtılarak tartılır.

Mantarın tohumunu elde etmek kolaydır. Birçok alışveriş sitesinden mantar tohumlarına ulaşabilirsiniz. Mantar tohumu elde edildikten sonra mantar içhinein uygun ortamı hazırlamanız gerekir. Güneş ışınlarının girmediği bir ortamda mantarı yetiştirmelisiniz. Mantarı sularken de dikkat etmelisiniz.

Report this page